Seminar Hartanah

Bisnes Import Dari China

I want to Sell Online!!!

Sitegiant E-Commerce
Selamat Datang Ke blog TeRsEbUt AL-KiSaH

Followers

Pages

Thursday, December 23, 2010

indonesia takut lawan malaysia?

“TINDAKAN walk out (keluar padang) bererti pasukan kita (Indonesia) pengecut.
“Jadi Indonesia tidak akan sesekali atau tak boleh walk out. Itu akan menjadi kerugian kepada kita sendiri.”
Demikian penegasan dibuat Setiausaha Agung Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PSSI), Nugraha Besoes pada sidang akhbar di Kedutaan Besar Republik Indonesia (KBRI) di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur pagi semalam.
Ia rentetan laporan pihak media di negara republik itu kelmarin bahawa skuad Indonesia mengancam untuk memboikot aksi final pertama Piala AFF Suzuki 2010 di Stadium Nasional, Bukit Jalil andai pemain mereka diganggu sinaran laser oleh penyokong Malaysia.
Dakwa mereka, pada aksi separuh akhir pertama Malaysia bertemu Vietnam minggu lalu, penjaga gol Vietnam telah diganggu sinaran laser sehingga menyebabkan pasukan juara bertahan itu tewas 0-2.
“Memang perkara ini berlaku ketika Malaysia bertemu Vietnam tempoh hari. Tapi permainan telah dihentikan seketika sehingga individu yang memancarkan sinaran laser itu ditangkap.
“Jadi kami telah bertemu pihak Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) semalam (kelmarin) bagi meminta jaminan hal yang sama tidak berulang pada Ahad ini.

“Tapi jika ia berlaku sekali pun, permainan akan dihentikan seketika sehingga individu terbabit ditangkap. Jadi tak wajar untuk kita melakukan tindakan walk out kerana kita sendiri yang rugi,” jelas Nugraha pada sidang akhbar tersebut.
Pihak media di Indonesia mungkin mahu sengaja mensensasikan berita berhubung pemboikotan tersebut apabila mereka memetik komen daripada Ketua Umum PSSI, Nurdin Halid ketika pertemuan dengan media di Pejabat PSSI di Senayan, Jakarta kelmarin.
Nurdin dipetik sebagai berkata pada pertemuan tersebut: “Soal sinar laser pernah dikeluhkan jurulatih Vietnam kerana ia berbahaya jika terkena mata secara berlebihan.
“Jika itu terjadi lagi, kami akan memboikot pertandingan. Pasukan kami akan terus menghentikan permainan.”
Namun, dakwaan Nurdin ini agak keterlaluan sekali gus disensasikan oleh media Indonesia.
Apalah sangat pada sinar laser, dan tidak mungkin ia boleh menjejaskan rentak permainan seseorang pemain itu.

Indonesia seharusnya tidak perlu membuat helah seperti itu, sebaliknya berterima kasih kerana terlalu diberi keistimewaan sepanjang kejohanan ini.
Mereka beraksi di tempat sendiri sehingga ke perlawanan separuh akhir berbanding pasukan lain.
Ancaman untuk memboikot hanya disebabkan sinaran laser, membuktikan betapa pengecutnya mereka untuk beraksi di gelanggang lawan.
Indonesia boleh dianggap bernasib baik melangkah ke final kerana dua perlawanan separuh akhir dilangsungkan di Gelora Bung Karno, Jakarta ekoran masalah stadium dihadapi lawan mereka, Filipina.
Sepatutnya, aksi kedua separuh akhir antara Indonesia dengan Filipina itu diadakan di gelanggang berkecuali sama ada di Singapura atau di Kuala Lumpur.
Indonesia tidak perlu membuat sebarang helah menjelang perlawanan akhir pertama ini kerana mereka sudah terlalu banyak mendapat keistimewaan sepanjang kejohanan ini.


p/s: indonesia macam cuak je sbb malaysia tewaskan pasukan no 1 asia tenggara vietnam :)

Friday, October 15, 2010

TOPUP punye pasal!!!

Membe ak jual topup kat umah so ktorg letak ar advertisement kat lif..so jualan pun memberangsangkan.alhamdulillah.kami cume membantu jew din.din ney membe ak yg jual topup.
satu kesah berlaku pada 1 mlm, c din ney ske amik rokok n letak kat mulut dye ,gaye2 stylo ar..tgh dye dudok dgn rokok di mulut ader seseorang memberi salam.terkejut c din ney sampai rokok di mulut jatuh ke lantai.ahahahha. then rupe nye abg sebelah rumah.time tu abg sebelah nak topup.din ney jenis yg cuak n cpat mngelabah punye pasal. Dye amik pen n buku topup.slepas itu dialog berbunyi begini:

Din: abg nak topup aper??
Abg:maxis ade x??
Din: ade..hah abg tulis nme..
Abg:hahhh tulis name???(terkejut)
Din:eh eh tulis nombor..clap abg.

Ktorg dgr trus tergelak terguling2..ahahahha
Din ape nak jd ..nasib baik abg.klau awek, mau segan nak dtg balik. klau awek tu sporting xper ar jgk.din behave yourself..ahahaha


p/s:time ak ader kat umah xder plak awek dtg,klau ak kuar je berduyun2 awek dtg.adoyai..hehehe

Thursday, October 7, 2010

Umie Aida dgn siapa tu????

ntah knp tadi tetibe ak soh membe ku bukak cter senario lagi.sbb cter tu lawak.dari dulu sampai lar ney.even bkn tgok slalu pun.hehe
tgok punyer tgok sampai lah adegan azlee ngan umie aida nyanyi berduet.then teringat plak ader cter lamer umie aida ngan ahmad idham.xsilap romeo n juliet.cter tu taun 1999 time ak darjah 3.so long.masih ak ingat time cter tu meletop,umie aida, ahmad idham n pelakon laen termasuk mohd noon kadir pengrah cter tu dtg ke skolah rendah ak dulu,sbb dlu anak pmpuan mohd noor kadir ney baye ak n skolah kat situ.so senang ar kan.depan2 siot ak jumpe.time kecik mne tau pape.usha je ar.yang wat besh tu lagu dorg tu. 
REDUP KERINDUAN 
tp skang mase da berlalu,yg lepas bya kan lepas.jadikan ia satu kenangan yg terindah.
ak nak list2 lagu time zaman2 ak dlu.mnarik perhatian beb bler dgr.terkedu seketika.sbb dlu lyan jiwang beb.ahahhahah



Ramlah Ram-Diam Diam Jatuh Cinta



Liza Hanim -Ku Idamkan Rindu




semoga dgn adenye lagu ini dapat mengingatkan kembali memory lamer.
enjoy guys.. ;)




xterlambat ucapkan selamat pengantin baru.semoga kekal ke anak cucu.insyaAllah.amin
p/s:even mcm da terlmbat nak wish.hehe
 

Tuesday, October 5, 2010

post via Nokia 3310!!!New..

mcm2 status mcm2 via mobile lar,blackberry..then terbaru aritu via bukan blackberry
rasenye org indonesia yg wat.(maybe xsure)then terbaru hahh amik ko smua nye ader,
Smartphones

yang paling klakar..

sampaikan permainan playstation pun ader skali ma.


ak ase lau dah ader kat public phone pun leh on9,berguna lah balik public phone ney.klau x nak cri public phone mmg ssh ar..so pas ney rmai ar yg melepak kat ATM,leh on9,ader air cond, da mcm cc da kot.ahaha
then tang kalkulator plak,time exam ney pun sempat update status.ahahahaahah.xdpat ku bygkan,apa-apa pun u all try ar dlu application ney.membantu bg yang tidak berkemampuan. korang leh usha kat link ney.

saje letak gambar baru. :)



Monday, September 27, 2010

Camera!!!

heheh..gelak dulu..perasaan utk gelak melanda diriku ini.bkn kerna apa,tetapi kepuasan di dlam hati ini..yg sbelum ni gundah gulana,takut,segan,malu2 kucing,berprasangka.biasa ar hati kalau da(hehehe special)
ade ke special???ahahaha

mmg x ar.not this time.ape yg membuat kan ak kepuasan adalah presentation web design.kmpulan yg dianggotai oleh ak sndri,adnan,hanafi.mnyediakan 1 web bg memudahkan pengguna mndpatkan info or dlm erti kate laen connection with customer through network,for book shop..
hasilnya sungguh membanggakan.dgn hanya 2 hari kami dpat mnyiapkan 1 laman web kami sndri.so appreciate gang with your work..sumpah ak bangga gler kite dpat siapkan mngikut perancangan.kita patut meraikan nya.ahahaha.

sebenar da lamer xupdate blog ney sbb bz ngan project and assignment.dan hari raya,mmg xpandg Delly ak ney.
for this year,i have a target to get what i want in my life..buat yg terbaek FINAL ney and FINAL PROJECT jgk.gler ssh.then klau xder aral melintang D90 dlm genggaman tangan ku ini.
abah,mak sruh sponsor skit.plzzz.this year i want!!!
:)

Friday, July 30, 2010

Perlu ke anda merokok???sampai biler??

Tekanan sosial,pengaruh rakan sebaya,cube2 jew,nak staill,nmpak cool..itulah kate2 yg selalu kita dengar kan???
sesetengah remaja mempercayai bahawa merokok memberikan mereka sesuatu "imej" pada mata kawan-kawan mereka atau menyebabkan mereka kelihatan berdikari. Jika seseorang remaja berkenal dan menghormati orang-orang dewasa yang merupakan perokok, remaja itu mungkin akan mengaitkan merokok dengan sifat dewasa.
Seseorang perokok akan merokok secara automatik pada waktu-waktu yang tertentu, misalnya semasa menelefon, berjalan-jalan atau bersembang dengan kawan-kawan, manakala ada juga yang suka menyibukkan tangan mereka.
Pada zaman yg moden ini,banyak ubat-ubatan yang telah dikeluarkan untuk sesiapa berhenti merokok.gsk umpama nye juga telah mengeluarkan pill yg mgandungi nikotin yg rendah untuk perokok tegar mengurangkan dan seterusnya berhenti merokok.Tapi rupa pill tu xdapat dikesan pada pakcik google mahupun page gsk ney
http://gsk.com.my


video
 *video yg menarik lagi menginsafkan..hehehe

Monday, July 26, 2010

malaysia 1-0 korea selatan

waaaa..mmg terbaik ar malaysia menang..ngan support yg diberikan
xberbelah bg pnyokong terhadap pemain malaysia membuat kan kami 
lega dgn kemenangan malaysia..ak ase tdi ade ar dlm 5000org termasuk korea dtg 
menonton perlawanan tdi..
disajikan perlawanan menarik dgn berbalas2 serangan tp korea mnguasai perlawanan
dan corak permainan korea lebih menarik n tactical manakala permainan malaysia di bawah tahap sebenar dgn kecederaaan melanda pemain2 antara nya,fakri saarani,idlan talaha n ade defend tu ak xingat.hehhee
diganti dgn khyril n badrol..kedua2nya lincah di padang tp kesudahan amat lemah..
tp pada minit ke 70++(xingat masa kat board tu jemmm) sepakan percuma diberikan..

safiq rahim telah mgmbil sepakan tersebut tp terkene pertahan korea dan melantun kpd dia kmbali dan trus diasak oleh 3 pemain korea kemudian melepaskan 1 sepakan deras akhirnya kubu korea bolos..time tu mmg naik giler ar menjerit xtntu pasal da meraikan gol tersebut..membuat kan daku gembira n bangga..ohhh
stiap kali match malaysia after balik dri sukan sea aritu ak xpernah mis..smua nya menang..membuat kan gelora di hatiku berbuak2 utk mnjadi pnyokong sejati(sblum ney pun da jd pnyokong sejati)..
malaysia please next match lwn thailand or indonesia..nak tau kekuatan kte si asia tenggara ney..dlu 2 negare ni bagai ayam2 kan pasukan kte..ak tau skuad k rajagopal dah bersedia.teruskan perjuangan anda.kami support dri blakang..malaysia boleh!!!



Tuesday, June 8, 2010

jalan-jalan 2

malam ke 2 plak..rncang nak g kelip2 kat kuala selangor tu,tp time tu da kul 10..mcm lmbat plak en..
so g uptown je(xpegi pun)aku fareez aie nor n mira g makn kat malis je..

mas, faez, acap, n azwan yg pegi beli brg kat uptown..

then dorg plak lapar,so g kg baru makn nasi lemak copot kat tepi padang tu..

lepas je mkn dorg nak lepak kat tasek titiwangsa plak..nak merasai keindahan malam KL ney..

dari titiwangsa ktorang pergi jalan ke bukit tunku..merasai kesunyian jalan disitu..
nak mencabar jiwa raga ney ar..byase je..xder pape pun..then trs snggah ke petronas jumpe helmi..
borak pnyer borak dorg ajak g highland tower..g ar..dgn selamber ktorang wat mcm byase je..xmcm tmpat tu keras ar..da mcm tmpat lepak utk berborak2 gler2..tp xambil gmbar pun..sbb time tu smua xterpk nak amik gmbar..bercampur takut jgk lar..tp besh ar kuar ngan korang,jgn isau next trip kte g tgok klip2 plak yew..mase n tarikh akan d tentukan nnti,ikut mira leh trun KL bler..kate nye weekend larr..
have a nice day :)

jalan-jalan

ermm da lame da ak x update blog ney..terase sunyi je time2 ney..ye ar da pkul baper lak en..kekat kul 6 da..

bru2 ney ak slalu kuar mlm..g jln2 ngan membe2 ku ini..1st day g putrajaya..


dari belakang: Fareez,Aku,Mira,Nor,Mas,Azwan
dari depan: Faiz,Kacang,Aie,Kama

kenangan di putrajaya..have a nice day :)

Sunday, March 14, 2010

Berkhemahan..

Hai kawan.. da lamer ak da xupdate blog ney.
then ader bdk tu ingat kan.ok da sbulan jgk ar xjenguk blog ney.
waktu ney ak masih terkenang n masih segar di ingatan ini ape yg aku tlah lalui sbelum ney.
Hari pertama 1st march 2010 bersamaan hari isnin:
Camping d ROCK ECORESORT,ULU YAM bersame2 dgn ahli Extream Club KPTM KL.hari pertame je ktorg sampai,ak sungguh berasa bertuah kerna menjadi anak jati malaysia.ahahaha
keindahan alam semulajadi yg tidak tercemar dek rakusan manusia,membuat ak terpegun seketika betapa indah and nyaman nyer di sini.selama ak ber camping d merate2 tempat,bg ak d sini tempat yg paling sempurna n indah yg pernah ak duduki wlaupun selama 3 hari.permulaan ak hidup d tempat org ney buat ak berasa tenang dek kepayahan n ksusahan hidup d kota.sesekali mnikmati udara yg segar lagi nyaman menghilang kan seketika bebanan sbgai seorg pelajar yg tidak lekang dek assignment n present nyer.
Permulaan actvt d sana adalah berjalan malam.sorg2.bermula pada pukul 10 berakhir pukul 2.d selangi dgn cara2 meredah air sungai di waktu malam.panas betui air tu.ahahaha.ok pasal berjalan malam tu, muler2 da kne mendaki bukit.agak2 dalam 100 meter ar kne daki.sampai je di kawasan lapang,kami d berikan motivasi oleh camp komanden.tacink ar jugak.n besh dgn lawak dyer tu n gelak dyer..hehe(care dye gelak ader gaye)nak mnunggu giliran mmg lamer,sambil tu berbual ar ramai2.then dyer tnyer saper yg dlu aktif unit beruniform???Din dgn selamber je sebut nme ak.abis d ketahui ak ney ex SM kadet polis.hehehe.segan esok kne conduct bdk2 ney.tugasan d berikan pada ak.hehehehe
Bersambung.ingin ketahui lebih lanjut.tunggu..................

Tuesday, January 19, 2010

Makan Time..

Pada 15hb mak ajak g mkn malam ngan smua fmily.sbb aritu birthday adik ak yg ke 15thn.time tu kat umah sewe cheras .mak ajak g makan kat bora ombak.so dgn sepantas kilat ak trus g sane sebab perot ak yg sudah mule mronta2 meminta mkanan yg sedaaappp..ahahaha
Sampai je kat sane ak order ar makanan yg susah ak nak dapat kan.lau makan makanan yg da byase kat tepi jalan pun leh dapat wat per kan.so ak pilih makanan Italy larrhh..Chillis Spagetti hehehe

makanan tu agak sedap aar jugak sebab 1st time makan kat situ dgn berminum kan air Italy jugak.ahahah name air tu Italian Soda Whizzers Blueberry..mmg yg terbaek arr..air tu kne kacau dlu sbb ader kat permukaan bwah,klau x rase soda je ar.




Banana Boat & Tapai Pulur
Yg laen smua makan chicken chop..so ak lar yg mcm byase kne abiskan mkanan adik ak.xlarat nak abiskan..hehehe selesai je makan then sbelum berangkat pulang mesti ar bayar.lar xmahal pun RM170.28.klau dgn kluarge ney jgn berkira sangat psal wit ney.ahahahah
Sbelum ak nak gerak mak hulurkan RM50 tok ak btulkan tayar motor ak yg meletop mlam tdi.Ali yg naik.ahahah Sbelum belah ak teringat kan zaman2 ak dulu kat tempat ney.klau korg nak tau,byase ak g sni d sebabkan ak main futsal,tp tidak skang,ak juz pegi xkat bora ombak lalu sahaje kat tmpt tu.sbb ak tidak lagi menceburi bidang sukan ftsal ney,skang sukan laen ak ceburi.lau nak join leh ar kte samer2 main permainan tu.tp kne ader fulus lebeh ar.lau xder smua bende ingat free ka.kne bayar wooo.ok ar papai ;)

Thursday, January 7, 2010

movie..

hurrmm ari tu ak lepak kat tempat byase..kedai pak ya lah.ak aie n kacang ader disitu.ktorg tgh mnunggu mala'un sorg ney fareez..tunggu punyer tggu dyer dtg bersama ngan sonata mak dyer.n penuh bergaye dgn kot baru dapat dri ayah nyer yg baru pulang dari indon.

Ketika dyer berjalan mnuju kat ktorg,tibe2 pale otak ak ney ter-lintas dgn 1 idea yg bernas lagi mengancam.heheh.Ak bercadang nak kene kan Fareez dgn mgajak dyer tgok citer seram.



ahahaha..ney ar cter dye.ktorng xbgtau pun nak tgok cter seram ney,tp bgtau nak tgok cter c pari2 ntah aper tjuk dyer.hehehe.da sampai saner ak berjaye kenekan dyer.selame tgok cter tu,dyer asyik tutop je muke nye ngan tangan.sbb terlalu takut.hehe.pelik tol mamat sorg ney.KTORG bkan aper,juz nak mgajar dyer n tok dyer mlawan perasann takut dlam diri dyer tu.pompuan pun lagi berani.pelik2.so jgn amik ati ar aper yg KAMI telah lakukan kpd anda.
p/s:Terima kasih diucapkan stinggi2 gunung kepada yg terlibat AIE,KACANG,AZWAN n xterlibat iaitu AWEK jual tiket yg telah bersusah payah menempah panggung tersebut supaye dapat mngenakan c Fareeez.
Kerjasama d masa hadapan amat kami perlukan utk movie yg berikutnyer.ehehhehe






Wednesday, January 6, 2010

Jadikan Firefox 3.5.3 komputer anda selaju Safari 4.0.3

Reduce the amount of RAM Firefox uses for its cache feature
1. Type “about:config” (no quotes) in the adress bar in the browser.
2. Find “browser.sessionhistory.max_total_viewer
3. Set it’s value to “0“;(Zero)

Increase the Speed at Which Firefox loads pages
1. Type “about:config” into the address bar and hit Enter.
(Normally the browser will make one request to a web page at a time. When you enable pipelining it will make several at once, which really speeds up page loading.)
2. Alter the entries as follows:
Set “network.http.pipelining” to “true
Set “network.http.proxy.pipelining” to “true
Set “network.http.pipelining.maxrequests” to some number like 10.

This means it will make 10 requests at once.

3. Lastly, right-click anywhere and select New-> Integer. Name it “nglayout.initialpaint.delay” and set its value to “0“;.(Zero)

This value is the amount of time the browser waits before it acts on information it receives. If you’re using a broadband connection you’ll load pages faster now.
Optionally (for even faster web browsing) here are some more options for your about:config (you might have to create some of these entries by Right Click –> New– > Integer or String
ONE BY ONE:
network.dns.disableIPv6: set “false
content.notify.backoffcount”: set “5“; (Five)
plugin.expose_full_path”: set “true”.
ui.submenuDelay”: set “0; (zero)

Reduce RAM usage to 10MB when Firefox is minimized:

This little hack will drop Firefox’s RAM usage down to 10 Mb when minimized:
1. Open Firefox and go to the Address Bar. Type in about:config and then press Enter.
2. Right Click in the page and select New -> Boolean.
3. In the box that pops up enter “config.trim_on_minimize”. Press Enter.
4. Now select True and then press Enter.
5. Restart Firefox.

Monday, January 4, 2010

Ghairah..Liana memalukan keluarga!!!

"Sungguh memalukan!!"
"Maafkan saya bapak, sa..saya..saya menyesal!", Liana terisak-isak di hadapan bapaknya.
"Menyesal ? Dah terlambat! Kau tahu tak? Nama keluarga kita dah tercemar! … belum pernah keturunan kita kena macam nie? Kau tahu tak!" herdik bapak Liana.
"Sudahlah bang", mak Liana menyampok, "Kita bincangkan sekeluarga."
"Nak bincang aper lagi? … anak awak nie dah mengaku… … issshhh… … ." balas bapanya sambil memalingkan mukanya ke arah pokok di luar.
Liana betul betul menyesal dgn pengakuannya itu… kalau dia tahu bapaknya jadi camnie dia diam je… toksah mengaku lagi baik. Seluruh hidupnya seakan-akan runtuh di depan matanya, masa depan dia gelap? … dia telah mencemarkan nama baik keluarga dan keturunannya. Dia tahu masyarakatnya tidak akan dapat menerima dia lagi. Dia tahu keluarganya dah kecewa. What a letdown?
Di satu pagi yg hening dia keluar berjalan ke arah satu bangunan pencakar langit yg tinggi. Perlahan-lahan dia menaiki tangga sampai ke atas bumbung bangunan itu. Dia memandang ke bawah… dia lihat kereta dan org ramai bersepah kat bawah macam semut-semut yg baru kena spray dgn Baygon.
Liana dah nekad apa terjadi… . jadilah… .. Dia dah memalukan keluarganya, dia mencemarkan keturunannya, bapanya tidak mahu menerima atas kelemahannya itu.
Liana tebayangkan wajah maknya, air matanya menitis. Emaknya lah tempat dia bermanja, emaknya la yg akan meyelimutkan dikala sejuk, menyuapkan dikala lapar, wajah adik-beradik kembarnya juga terbayang dimata.
Sambil mengesat airmatanya, dia menarik nafas panjang… berjalan kehadapan hingga ke hujung bangunan itu. Setapak demi setapak dia melangkah ke hadapan hingga dirinya terjatuh melayang ke bawah… dia dapat rasakan angin yg begitu deras memukul mukanya… jantungnya berdegup pantas bila dia melihat bumi semakin dekat… .. dgn satu tarikan nafas yg dalam, Liana mengembangkan sayapnya, SWOOOOOSSSSHHHHHHHHH!!!… … .. dia terbang .
"Yessss! Yessss! Yessssssssssssssss! I’ve made it!!!!!", dia memekik keriangan.
Finally dia dapat melawan fobianya… dia dah no longer afraid of height… sebagai seekor burung, itulah yg sepatutnya menjadi fitrah semulajadi… selama ini dia takut… .. ye dia takut pada tempat tinggi dan kerana ketakutan inilah membuatnya tidak mahu terbang… dah bertahun dia rahsiakan hal ini dari keluarganya… . Sebab tu bapak dia kecewa bila dia membuat pengakuan itu kerana memang tak pernah seumur hidup seekor burung takut pada ketinggian.
Tapi sekarang dia dah tak takut, dia dah berani… . dia dah boleh terbang…

Dapatkan segera!!!

Preview Video Borong Murah di CHINA!

I want to Sell Online!!!

Sitegiant E-commerce